Jelentkezz a GTK középiskolás programjába

11. osztályos vagy? Érdekelnek a gazdasági történések? Van egy ötleted, amit próbára tennél?

Jelentkezz a GTK középiskolás programjába!

A GTK Középiskolás Program a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) 2014-ben indított programja, amelynek célcsoportját – első lépésben – a kolozsvári középiskolák diákjai képezik. A programot a GTK koordinátorai irányítják és ültetik gyakorlatba.

A GTK Középiskolás Program céljai:

Az üzleti tervezés oktatásán keresztül olyan gyakorlatias gazdasági tudás átadása, amely a középiskola padjaiban elsajátított elméleti, közgazdaságtani és vállalkozástani ismereteket egészíti ki.
A diákok jövőbeni szakmai profiljától függetlenül az üzleti logika elsajátításához szükséges alapok biztosítása, amelyek hozzásegítik a résztvevőket jövőbeni üzleti (vagy akár nem üzleti jellegű) céljaik eléréséhez.
Hosszú távon a GTK tagjainak szakmai diverzifikációja.

A program három pillérre épül: 5 témában szervezünk képzést, ami segít az üzleti terv megírásában. Az ezt követő négy hétben zajlik a Hotel Midi szimulációs játék, mely keretén belül a diákok heti rendszerességgel hoznak döntéseket az általuk menedzselt vendéglátóipari egység működésével kapcsolatosan.

A játék lehetőséget biztosít az alapvető szállodavezetési ismeretek megszerzésére, illetve arra, hogy a szimuláció résztvevői gyakorlatias módon alkalmazzák az elsajátítottakat, és betekintést nyerjenek a hotelmenedzsment és irányítás stratégiai kérdéseibe.

A program harmadik pillére a csapatok projektjeinek a bemutatása. A megszerzett tapasztalatokat felhasználva, egy üzleti terv megírása és bemutatása szakmai zsűri előtt.

A program felépítése:

Képzési témák – október

  1. Vállalkozói ötlet, vállalkozói magatartás és iparágelemzés
  2. Működési terv és humán erőforrás menedzsment
  3. Marketing
  4. Pénzügy
  5. Prezentáció technika

Szimuláció – november

Projekt bemutatások – december

 

Jelentkezz itt!