Kiváló szereplés az Év Esetoldója Versenyen

2018 május 11-én ötödik alkalommal került megrendezésre a Case Solvers által szervezett Év Esetoldója Verseny Budapesten. A versenyen a legrangosabb magyarországi esettanulmány-versenyeken jó összesített eredményeket elérő egyetemi hallgatók vehetnek részt, akik jó helyezést értek el az Év Esetoldója Rangsorban. Az esemény döntőjére a legjobb 12 versenyző jutott be, akik között az összesített pontszámok alapján GTK-s tag is szerepelt: Boros Éva (menedzsment szak, 3.év).

A versenyzőket a helyszínen három darab négy fős csapatba osztották be, ahol a British Telecom vállalat problémáját kellett megoldani. A verseny az idén angol nyelvű volt, így a versenyzők angolul kellett kidolgozzák és prezentálják a szakmai zsűrinek a megoldásaikat.

A verseny két esetmegoldási és prezentációs fordulóból állt. Az első körben a csapatoknak az elemzést kellett bemutatniuk, majd megoldási javaslatokat kellett tenni a zsűrinek. A zsűri kiválasztotta a legmegfelelőbb megoldási javaslatot, amit a csapatok ki kellett dolgozzanak a második fordulóban.  A verseny végén a zsűri kihirdette a győztes csapatot, amelynek eredménye szintén beleszámított a végső rangsorolásba. A győztes csapat tagja volt Boros Éva GTK-s tag is. Bár az éves egyéni pontszámok alapján az Év Esetoldója címet nem sikerült elnyerni, mégis újabb első helyezést tudtunk szerezni a verseny által.