Szakmai alapozó tábor és csapatépítés Tordatúron

2018. október 19-21. között Tordatúron került sor az idei GTK Szakmai Alapozó Táborra. Ez alkalommal a GTK tagjai a Yuppi Tábor számára kellett adományszerzési projekteket kidolgozzanak, amit majd a tábor utolsó napján be is mutattak a Yuppi képviselőjének.

Pénteken a féléves programról és irányelvekről tartottak bemutatót Szász Levente és Rácz Béla Gergely, GTK koordinátorok, amit a szenior tagok iparágbemutatója és eligazítója követett. A napot végül ismerkedős és csapatépítő játékok zárták.

A szombati napon az esettanulmányok megoldásáról tartottak gyorstalpalót a GTK koordinátorai Szász Levente és Rácz Béla Gergely, kiegészítve a tapasztalt esetoldó GTK-sok, Éltes Rita és Szabó Norbert személyes példáival. Ezt követően Éltes Rita alumni tag prezentációs képzésére került sor. A nap második felében Német Hunor tartott szakmai bemutatót, amely során a Yuppi Tábor működésébe kaptak betekintést a résztvevők. Ezt követően az esettanulmány ismertetésére került sor, amit másnap reggelig kellett csapatokban kidolgozzanak, majd bemutassanak az aktív tagok.

A vasárnap reggeli bemutatók után a koordinátorok kiértékelték az esettanulmány különböző megoldásait, majd kiválasztották azokat a diákokat, akik a budapesti ESET Start versenyen képviselhetik a GTK-t.

A program a Sport és Ifjúsági Minisztérium (MTS) támogatásával valósulhatott meg.