Tizenkettedik éve a dobogón: első hely a 2019-es Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

GTK-s csapat győzelmével zárult a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében 2019. február 1-3. között megrendezett XVII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Győrben. Costiniuc Norbert-Dániel, Deák Levente, Griz Zsuzsanna illetve Juhász Patrik a gyakorlati verseny legjobb megoldását nyújtotta, megszerezve az első helyet.

2019. február 1-3. között került megrendezésre a XVII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV), a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében, Győrben. A 4in1 csapata, melynek tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel, Deák Levente, Griz Zsuzsanna, GTK tagok illetve Juhász Patrik, további 12 csapattal mérte össze a tudását.

Az esettanulmány témája az idén a verseny szervező intézménye lett, így a diákoknak a Széchenyi István Egyetem beruházásairól kellett pénzügyi modelleket készíteniük. A versenyzőknek összesen 11 óra állt a rendelkezésükre, hogy választ adjanak az esettanulmány kérdéseire. A csapatoknak becslést kellett készíteniük eredménykimutatásra és cash-flow kimutatásra, különböző pénzügyi mutatókat kellett számolniuk, az intézmény által működtetett vállalat likviditását is meg kellett vizsgálniuk, legvégül pedig az optimális szerződésállományt kellett meghatározniuk.

A felsővezetőkből alkotott zsűri értékelése alapján a kolozsvári csapat a tavalyi évhez hasonlóan idén is az első helyen végzett (sorozatban harmadszor), ami egyúttal sorrendben a 12. dobogós helyezését jelenti ezen a versenyen.

A verseny végeredménye:

  1. helyezett – Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  2. helyezett – Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest
  3. helyezett – Széchenyi István Egyetem, Győr

Gratulálunk minden részvevőnek!