Növénytermesztés a tetőtereken, hulladék újrahasznosítás, belső design vállalkozási ötletekkel nyerték a GTK – Középiskolás programját

2018. december 15-én került megrendezésre a GTK – Középiskolás program döntője, ahol 14 csapat mutatta be az ötleteit és üzleti terveit a szakemberekből, vállalkozókból és egyetemi oktatókból álló zsűri előtt.

Két város, Kolozsvár és Szatmárnémeti, összesen 6 iskolájából jelentkeztek 10. és 11. osztályos tanulók. A közel 3 hónapos program során a diákok képzéseken és egy online szimulációs játékban is részt vettek, miközben az üzleti ötletük és üzleti tervük kidolgozásán munkálkodtak.

A GTK – Középiskolás programjának döntőjének végeredménye:

  1. hely – Fusion csapat (János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár)
  2. hely – Névadó csapat (János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár)
  3. hely – Minimanók (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, Szatmárnémeti)

A döntő során a csapatok értékes és hasznos tanácsokat kaptak a zsűritől, akiknek ezúttal is köszönjük a jelenlétet: Csorba Zsuzsa Emese (projektasszisztens, Civitas Alapítvány), Györfy Lehel Zoltán (egyetemi docens, BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar), Jakab Eszter (senior financial analyst, Steelcase), Lokodi Katalin (Vibe fesztivál, főszervező-helyettes), Nagy Hunor Györk (vállalkozó), Salamon Ádám (vállalkozó), Szász Levente (dékánhelyettes, BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar), Székely Krisztián (kereskedelmi igazgató, Chimszed Invest SRL), Vincze Réka Emőke (branch manager, RegioConsult).

Köszönjük alumni tagjainknak, akik a szakmai tudásukkal segítették a képzéseket: Éltes Rita, Fekete Réka, Géger Gyopár, Kiss Alpár és Szabó Zsolt.

Továbbá köszönjük a támogatóinknak is: Antal Zsolt Alapítvány, G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, Szatmárnémeti, BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, Vibe Events Management, Sales Origo, Gaudeamus könyvesbolt, Communitas Alapítvány, Crush kávézó,  Bosch, Steelcase, illetve partnereinknek: Fahéj Design, Culina Nostra.