Középiskolás Program

kozepiskolas

A GTK Középiskolás Program a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) 2014-ben indított programja, amelynek célcsoportját – első lépésben – a kolozsvári középiskolák diákjai képezik. A programot a GTK koordinátorai irányítják és ültetik gyakorlatba.

A GTK Középiskolás Program céljai:

Az üzleti tervezés oktatásán keresztül olyan gyakorlatias gazdasági tudás átadása, amely a középiskola padjaiban elsajátított elméleti, közgazdaságtani és vállalkozástani ismereteket egészíti ki.
A diákok jövőbeni szakmai profiljától függetlenül az üzleti logika elsajátításához szükséges alapok biztosítása, amelyek hozzásegítik a résztvevőket jövőbeni üzleti (vagy akár nem üzleti jellegű) céljaik eléréséhez.
Hosszú távon a GTK tagjainak szakmai diverzifikációja.
A program három pillérre épül: az első két alkalom során a diákok részt vesznek a GTK alumni tagjai által tartott szakmai felkészítőn. Az ezt követő négy hétben zajlik a Hotel Midi szimulációs játék, mely keretén belül a diákok heti rendszereséggel hoznak döntéseket az általuk menedzselt vendéglátóipari egység műkédésével kapcsolatosan. A játék lehetőséget biztosít az alapvető szállodavezetési ismeretek megszerzésére, illetve arra, hogy a szimuláció résztvevői gyakorlatias módon alkalmazzák az elsajátítottakat, és betekintést nyerjenek a hotelmenedzsment és irányítás stratégiai kérdéseibe. A program harmadik pillére maga a kiértékelő, mely során szakmai zsűri értékeli a csapatok teljesítményét.

A program felépítése:

  1. A szimulációs szoftver megismerése – október 14.
  2. Alapvető pénzügyi ismeretek – október 21.
  3. Első döntés leküldése – október 28.
  4. Második döntés leküldése – november 4.
  5. Harmadik döntés leküldése – november 11.
  6. Negyedik döntés leküldése – november 18.
  7. Értékelő – november 25.

A program végén az egyetemi tanárokból és gyakorló vállalati szakemberekből álló zsűri elemzi a csapatok döntéseinek hatását, értékeli az elért eredményeket.

Jelentkezz itt!

Középiskolás Alumni