GTK-s csapat a Solvers’ Cup 2017 nemzetközi esettanulmány versenyen

2017. szeptember 15-18 között Budapesten került megrendezésre a Case Solvers által szervezett nemzetközi esettanulmány verseny, a Solvers’ Cup 2017, melyre a kolozsvári GTK-s csapat is meghívást kapott. A versenyen összesen 12 ország csapatai vettek részt, olyan egyetemeket képviselve, mint például az Imperial College London, a Kölni Egyetem, a London School of Economics, a kanadai Haskayne School of Business, az Innsbrucki Egyetem vagy a St. Galleni Egyetem.

A versenyen résztvevő csapatok a autóipari navigációs rendszerek globális piacán vezető szerepet betöltő NNG vállalat (az iGO navigációs megoldás gyártója) számára kellett egy jövőbeli fejlesztési stratégiát kidolgozzanak. A megoldások elkészítésére egy nap állt rendelkezésre. A versenyző csapatokat a szervezők három négycsapatos csoportraosztották, ahonnan a legjobbnak ítélt csapat juthatott be a verseny döntőjébe. A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemet és a GTK-t képviselő csapat a házigazda Budapest, a svájci St. Gallen, valamint a csehországi Prága csapatával került egy csoportba. A csoportból nem sikerült a döntőbe jutni, a zsűri a budapesti csapat megoldását értékelte a legjobbnak.

A kolozsvári  csapat tagjai: Deák Péter (2. év, Gazdasági informatika), Éltes Rita (2. év, Menedzsment), Géger Gyopár (2. év, Marketing) és Szabó Norbert (2. év, Pénzügy és Bank).

A versenyt a németországi Köln csapata nyerte, második helyezett a budapesti csapat, harmadik pedig a Belgrádi egyetem csapata lett. Gratulálunk minden résztvevő csapatnak!