GTK-s diákok részvétele a Harvard Egyetem esettanulmány versenyén

2017. április 22-én került sor a Harvard Egyetemen szervezett nemzetközi esettanulmány verseny, a Harvard International Consulting Competition döntő fordulójára, melyen a selejtező forduló eredményei alapján a továbbjutó 24 egyetemi csapat között a GTK ötfős csapata is részt vehetett. A döntőben a csapatok feladata a Shiseido japán kozmetikai vállalat globális növekedési stratégiájának kidolgozása volt, melyet egy vállalati képviselőkből álló szakmai zsűri előtt kellett bemutassanak.

A verseny döntőjére a Harvard Egyetem közelében található SheratonCommander Hotelben került sor. A döntőre kijutó csapatok többsége neves észak-amerikai egyetemek képviseletében érkezett, a néhány további ázsiai csapat mellett Európát a GTK csapata képviselte a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem színeiben. A verseny az esettanulmány témáját adó vállalat vezetőjének (VidurBhandari, senior vice president, Shiseido) előadásával kezdődött, melyet a versenyző csapatok prezentációja követett négy, egyenként hat csapatos csoportban, melyből egy-egy csapat jutott tovább a verseny négycsapatos nagydöntőjébe.

A világ vezető egyetemeinek csapatával együtt versenyző GTK-s csapat tisztességgel helytállt a rendkívül erős mezőnyben, a döntőbejutás azonban nem sikerült. A verseny nagydöntőjének végeredménye:

  1. díj: New York University, Stern School of Business
  2. díj: Rice University, Texas
  3. díj: Stanford University

Dicséret: Columbia University

A GTK-s csapat részvétele a Harvard International Consulting Competition helyszíni, döntő fordulójában egy kiváló lehetőséget jelentett arra, hogy diákjaink megismerjék a világ élvonalát képviselő egyetemek csapatainak munkáját és teljesítményét. Ezúton is gratulálunk a GTK-s csapatnak a kijutáshoz!