Controlling képzés Huba Eörssel

November 12-13-án sor került a már évek során hagyományossá vált controlling képzésre az IFUA Horváth & Partners jóvoltából. A képzést Huba Eörs tartotta, melyen a másod- és harmadéves diákok vettek részt.

A két idősávnak megfelelően az előadás két részre volt osztva. A pénteki idősávban a diákokat bevezették a controlling alapjaiba, és pontosan megtanulhatták annak helyét és funkcióját egy vállalaton belül, így elmélyítve a bonyolult vállalati struktúra felépítését. Ezt követően a szombati nap folyamán a controller gyakorlati feladataira koncentrálhattak, mely során egy fiktív vállalat esetén vizsgálták meg a tagok a számára releváns lehetőségeket fejlődés szempontjából. A feladaton belül megtanulhatták, hogy hogy készülnek a beruházásértékelések, és azt is, hogy hogyan kell levonni a megfelelő következtetéseket a kapott adatokból.

Összegezve, a controlling képzés egy olyan új oldalát mutatta meg a gazdasági életnek, amellyel még nem találkozhattak eddig a diákok, így hasznossága megkérdőjelezhetetlen.

Köszönjük Huba Eörsnek a tanulságos képzést!