Döntőbe jutottak és különdíjat nyertek alumni tagjaink az amerikai University of Vermont esettanulmány-versenyén!

2024. január 10-13 között került sor az egyesült államokbeli University of Vermont által 11. alkalommal megszervezett, „Schlesinger Global – Family Enterprise Case Competition” elnevezésű világszintű esettanulmány-versenyre. A versenyen összesen 24 egyetem vett részt 12 különböző országból 5 különböző kontinenst képviselve. A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos, és GTK-s diákcsapata a mesteris és MBA hallgatók ligájában versenyzett, ahol a három forduló során nyújtott kiváló teljesítmény és a megszerzett összpontszám alapján döntőbe jutott. A nagyszerű teljesítményt követően Szekernyés Péter, a GTK-s csapat egyik tagja a legjobban bemutató versenyző (best presenter) különdíjat is elnyerte.

A kolozsvári csapat tagjai Pásztor Kende, Székely Evelin-Beáta, Szekernyés Péter és Szőke Dóra voltak, mind a négyen elsőéves Vállalkozásmenedzsment mesteris hallagatók. A verseny során a résztvevő egyetemek csapatai összesen négy esetet oldottak meg, az első esetre a versenyt megelőzően egy hetük volt készülni, a fennmaradó három esetet pedig a helyszínen kellett megoldják. Minden helyszíni esettanulmány megoldására összesen 4-4 óra állt a rendelkezésükre.

A verseny esettanulmányai téma szempontjából rendhagyónak tekinthetők, hiszen mind a családi vállalkozások témaköréhez kapcsolódtak, olyan kérdéseket megfogalmazva, mint az átörökítés vagy a vállalati menedzsment struktúrák kihívásai és lehetőségei a családi vállalkozásokban. Ennek megfelelően a szervezők elmondása szerint a verseny a világ legrangosabb szakmai versenyének tekinthető a családi vállalkozások témakörében.

A selejtező csoportokban a kolozsvári GTK-s csapat az indiai Indian School of Business, a németországi Heilbronn University és a taiwani National Taiwan University csapataival versenyzett, a mesteris ligában végül a thaiföldi Sasin School of Management csapata állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel, dr. Rácz Béla és dr. Szász Levente voltak. Gratulálunk a csapatnak a színvonalas szerepléshez!