Első hely az Országos Controlling Esettanulmányoldó Versenyen

2019. november 23-25. között került megrendezésre a IX. Országos Controlling Esettanulmányoldó Verseny (OCEV), a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Lámfallusy Sándor Szakkollégium szervezésében.

A verseny idei témáját az OTP Bank Csoport adta, a csapatoknak 22 óra állt a rendelkezésükre, hogy két vállalatértékelési modellel (Benchmark és DDM) megindokolják, Horvátországba vagy inkább Csehországba érdemes terjeszkednie az OTP Csoportnak. Döntésüket érzékenységvizsgálattal, az egyszeri költségek beazonosításával, kockázatelemzéssel és a hosszútávú stratégia kidolgozásával kellett indokolniuk. A versenyzőket három csoportra osztották, a döntőbe, melynek az OTP székháza adott otthont, minden csoport első helyezettje és a legjobb második csapat jutott.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát, illetve a Gazdasági Tanácsadó Klubot (GTK) a Synergy Consulting csapat képviselte, melynek tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Deák Péter (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Fábián István (Vállalkozásmenedzsment mesteri, II. év) és Vojkuj Csongor (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év). Csapatunk a B csoport megnyerésével kvalifikálta magát a döntőbe, ahol egy kilenc főt számláló, vállalati szakemberekből álló zsűrinek prezentálták megoldásukat. A zsűri 9 tagjából 8 a Synergy Consulting csapatát javasolta a rangsor élére, így diákjaink elhódították az első helyet.

A verseny végeredménye:

  1. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  2. díj: Miskolci Egyetem
  3. díj: Szent István Egyetem, Budapest

Gratulálunk csapatunknak, a résztvevőknek és a felkészítő tanároknak!