Forró Gellért Menedzsment Shadowing tapasztalatai

2024. április 23-án Forró Gellért aktív tagunk a Poultry Investment vállalatnál vett részt a menedzsment shadowing programon, Kerelőszentpálon és Kolozsváron, Borsos András “árnyékaként”.

Gellért beszámolója:

“2024. április 23-án lehetőségem volt meglátogatni a Kerelőszentpálon található üzemet és a Kolozsvári irodáját a Poultry Investment vállalatnak, Borsos András “árnyékaként” bepillantást nyerhettem a vállalati élet különböző területeibe és a cég működésének meghatározó mozzanataiba.

Reggel 7 órakor indultunk útnak Kerelőszentpál felé, ahol a cégcsoport központja található. Lehetőségem nyílt részt venni egy román nyelven zajló menedzsment megbeszélésen, ahol a vállalat jelenlegi mutatóiról, működéséről, valamint stratégiai döntéseiről esett szó. Ezt követően lehetőségem nyílt megismerkedni egy Controlling Manager feladatkörével és szerepével a vállalat működésében. Részletes betekintést kaptam abba, hogyan járul hozzá a cég pénzügyi irányításához, ellenőrzéséhez és a stratégiai tervezéshez, illetve miként támogatja a vezetőséget a pénzügyi döntések meghozatalában. Megértettem, milyen kihívásokkal és felelősségekkel jár ez a pozíció a vállalat mindennapi működésében.

Ezután visszatértünk a vállalat kolozsvári irodájába, ahol részt vettem egy angol nyelvű megbeszélésen. Ezen a találkozón mélyebb betekintést nyerhettem a vállalat jogi környezetébe. Megismertem a jogi szabályozások és előírások részleteit, amelyek befolyásolják a cég működését, valamint azt, hogyan navigál a vállalat ezen jogi keretek között. A megbeszélés során átfogó képet kaptam a cég jogi kihívásairól és az ezek kezeléséhez szükséges stratégiákról.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Borsos Andrásnak és a GTK-nak ezért a felejthetetlen élményért. Külön hálás vagyok azért, hogy ez a látogatás jelentős mértékben hozzájárult gyakorlati tapasztalataim gyarapításához, valamint ahhoz, hogy mélyebben megérthessem a vállalati működés komplexitását és dinamizmusát.”