Időmenedzsment képzésen vettek részt az elsőéves GTK-sok

November 8-án a GTK-s diákok időmenedzsment képzésen vettek részt, amelyet Dr. Rácz Béla-Gergely, a GTK egyik koordinátora tartott. A képzés során nemcsak a hatékony időbeosztásról tanulhattak a diákok, de a hosszú távú célok megfogalmazása is egy fő téma volt.

A diákok elsőkörben tanácsokat kaptak, hogyan oszthatják be jól az idejüket, majd ezt követően mindenki kapott egy munkalapot, amelyen a továbbiakban dolgoztak. Ezen meghatározták rövid- és hosszútávú, illetve személyes és szakmai céljaikat, majd megtanulták a S. Covey mátrix fogalmát. A mátrix ismert híres vállalkozások körében, hiszen ott is alkalmazzák a mindennapokban és miután megismerkedtek vele a diákok, a célokat rangsorolták fontossági sorrendben.

Ez után, junior tagjaink el kellett döntsék, hogy mennyire tudják irányítani ezen célokat. Továbbá megnézték, hogy a rövid- és hosszútávú célok között milyen kapcsolatok vannak, illetve hogyan hatnak egymásra. Végül a diákok megtudhatták, melyek azok a tevékenységek, amelyek észrevétlenül rabolják az értékes időt. A képzésnek köszönhetően a juniorok megértették, hogyan oszthatják be jobban az idejüket.

Ezúton is köszönet Rácz Bélának a tartalmas workshopért!