Kiváló szereplés és top 5-ös helyezés a XXII. Országos Pénzügyi Esettanulmány Versenyen!

Top 5-ös helyezéssel zárta a győri Országos Pénzügyi Esettanulmány Versenyt a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét és két tag által a Gazdasági Tanácsadó Klubot is képviselő ConsulTigers csapat. Gratulálunk Bartalis Tibornak (Üzleti és pénzügyi adattan I. év), Daczó Zsolt-Tamásnak (Menedzsment II. év, GTK tag), Kozma Krisztinának (Menedzsment I. év, GTK tag) és Tóth Attilának (Menedzsment II. év)!

2024. február 2-3 között került megrendezésre a XXII. Országos Pénzügyi Esettanulmány Verseny (OPEV) a győri Széchenyi István Egyetemen, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében. A január 27.-i online forduló után, kiváló szerepléssel 5. helyezést ért el a győri személyes jelenléttel zajló második fordulóban a BBTE csapata.

A verseny keretében a versenyzőknek egy műanyag alapanyag gyártással foglalkozó vállalat számára kellett üzleti tervet és pénzügyi kontrolling rendszert kidolgozniuk. A feladat részeként egy mélyreható pénzügyi elemzést kellett felépíteniük a vállalat jelenlegi működéséről, majd egy startégiát kellett kialakítaniuk szem előtt tartva a fenntarthatóságot, az innovációkat és a jelenlegi bonyolult gazdasági környezetet.

A kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Benedek Botond, dr. Györfy Lehel-Zoltán, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

Gratulálunk!