Második és negyedik hely az Országos Controlling Esettanulmányoldó Versenyen

2020. november 19-30 között került megrendezésre a IX. Országos Controlling Esettanulmányoldó Verseny (OCEV), a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Lámfalussy Sándor Szakkollégium szervezésében.

A verseny idei témáját a Dreher Sörgyárak adta, a csapatoknak egy hét állt a rendelkezésére, hogy stratégiát alakítsanak ki a vállalat piaci pozíciójának növelése érdekében a cider szegmensben. Döntésüket a lehetséges alternatívák kiértékelésével, a költségek és bevételek beazonosításával, a felmerülő beruházások értékelésével, kockázatelemzéssel és a hosszútávú stratégia kidolgozásával kellett indokolniuk.

A jelentkező 14 csapat közül mindössze 7 csapat jutott a döntőbe, akik bemutathatták megoldásaikat egy szakmai zsűri előtt. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát, illetve a Gazdasági Tanácsadó Klubot (GTK) három csapat képviselte, mindhárom sikeresen továbbjutott az online térben megrendezésre kerülő döntőbe.

A döntőben a Codex csapat, melynek tagjai György Ákos (Pénzügy és bank alapképzés, II. év), Farkas-Hegyi Beatrix (Menedzsment alapképzés, III. év), Izsák Réka (Pénzügy és bank alapképzés, III. év) és Tiboldi Dorka (Gazdasági informatika alapképzés, III. év) a dobogó második fokán végeztek. A Sigma csapat pedig, melynek tagjai Bardóczi Beáta (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év), Borsos András (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év), Jakó Zsolt (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év) és Nagy Miriám (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év) negyedik helyezéssel zárták a versenyt. Az Unit csapat (Ábrán Kinga, Apetroae Lucas, Domokos Ferenc, Martonos Magor) szintén döntőbe jutott.

A Sigma csapat szerezte meg a verseny “legjobb prezentáció” különdíját.

A csapatok felkészítői dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla voltak.

Gratulálunk a csapatoknak, a résztvevőknek és a felkészítő tanároknak!