Nemzetközi szereplés a PRMIA Risk Management esettanulmányoldó versenyen

2019. március 29.-én került megrendezésre a PRMIA Risk Management esettanulmányoldó verseny, melynek a kanadai Montréal városa, azon belül a PSP Investments épülete adott otthont.
A Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) képviseletében Costiniuc Norbert-Dániel mentorált-, illetve Deák Levente alumi tagok vettek részt a kolozsvári Synergy csapat tagjaként a versenyen.

A verseny fő tematikája a kockázatkezelés volt, a januárban kezdődő verseny három fordulóból állt, a diákoknak kvalifikálniuk kellett magukat egy online fordulóban, majd Budapesten a regionális döntőben az első hely elhódításával bebiztosították részvételüket a nemzetközi fordulóban, ahol több neves kanadai, amerikai és brit egyetemek csapataival vették fel a versenyt. A nemzetközi forduló 10 résztvevő csapatának feladata egy hosszú távú stratégia kidolgozása volt az ING Csoport számára.

A Syngery csapat tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel (pénzügy és bank szakirány, III. év), Deák Levente (vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, II. év), Domahidi Kriszta (vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év) és Juhász Patrik (vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, II. év).

Gratulálunk a csapatnak, és köszönjük Dr. Nagy Bálint Zsolt, Dr. Szász Levente és drd. Benedek Botond felkészítő tanárok munkáját!