Washingtoni esettanulmány-versenyen díjazták a GTK tagokat

Kiemelkedő szakmai teljesítménnyel „runner-up” díjat szerzett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának négyfős GTK tagokból alló csapata a washingtoni Georgetown University által szervezett, online nemzetközi esettanulmány versenyen. A Domokos Ferenc (Menedzsment, 2. év), Csenteri András Gergely (Gazdasági informatika, 2. év), György Ákos (Pénzügy és Bank, 2. év) és Izsák Réka (Pénzügy és Bank, 3. év) alkotta csapat a csoportfordulók során olyan neves egyetemek csapatait előzte meg, mint a City University of Hong Kong vagy az Universidad Panamericana. második helyet elérve a döntőbe jutó hollandiai Maastricht University csapata mögött. A verseny döntőjét végül a kanadai University of Toronto csapata nyerte.

A McDonough Business Strategy Challenge elnevezésű nemzetközi esettanulmány versenyre 2021. február 2-6. között került sor, idén online formátumban, amelyen összesen 19 világszínvonalú egyetem vehetett részt az amerikai, európai, ázsiai és ausztrál kontinensek képviseletében. Európából mindössze három csapat vehetett részt a versenyen, köztük a kolozsvári BBTE GTK-s csapata. A résztvevő diákok egy amerikai non-profit szervezet, a Medical Society Consortium on Climate & Health számára kellett egy átfogó stratégiát kidolgozzanak.

A GTK tagok a rangos eseményen a „runner-up” díj mellett elnyerték a legjobb bemutatkozó videóért járó különdíjat is, a közönségszavazatok alapján odaítélt „People’s Choice Award”-ot.

A GTK-s csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

A kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdász hallgatói már másodszor hoznak el díjat a Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business által szervezett nemzetközi esettanulmány-versenyről, miután 2019-ben a rangos nemzetközi mezőnyben szintén „runner-up” díjat szereztek.