Részvétel a XXIII. Pénzügyi Nyári Egyetemen

2017. augusztus 11-20 között zajlott a Széchenyi István Szakkollégium által szervezett XXIII. Pénzügyi Nyári Egyetem, Keszthelyen. Három országból, 10 határon túli magyar diák vett részt a táborban, köztük két GTK tag is, Csíki Ottó és Kiss Norbert.

Első nap a bankrendszer alapjait ismerték meg a táborozók. Az előadás során megszerzett tudást hasznosíthatták a bankszimuláció során, amely több napig tartott és a Nemzetközi Bankárképző Program keretén belül került megrendezésre. A részvevők a bankszimuláció során csapatokban dolgozva próbálhatták ki szakmai képességeiket egy szimulált piaci környezetben. A tábor ideje alatt több aktuális témakört is érintettek az előadók, például a Big data, FinTech vállalatok (Loxon Solutions) és ezek szerepe a KKV szektorban (OTP eBiz), valamint Visual Basic programozással is ismerkedtek a táborozók. A tanulás mellett a résztvevők pihentek és kirándultak is. Meglátogatták a Festetics-kastélyt, túráztak és a Tapolcai-tavasbarlangban is eveztek.

A Pénzügyi Nyári Egyetem kiváló alkalom volt arra, hogy a felvételt nyert táborozók pénzügyi ismeretekre tegyenek szert úgy, hogy közben szórakoznak is.