A dobogó második fokán a GTK-s csapat a mexikói nemzetközi esettanulmány-versenyen

Kiemelkedő nemzetközi eredményt értek el a Gazdasági Tanácsadó Klub és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói, akik mindkét selejtezőcsoportukat megnyerve jutottak a mexikói Universidad Panamericana esettanulmány-versenyének, a Business & Management Case Competition nagydöntőjébe, ahol végül a második helyet szerezték meg a kanadai Simon Fraser University mögött, megelőzve a Chinese University of Hong Kong és a Copenhagen Business School csapatát.

2019. október 28 és november 2. között került megrendezésre a mexikói Guadalajarában a Business & Management Case Competition 12 egyetemi csapat részvételével. A verseny két selejtező fordulóból és egy nagydöntőből tevődött össze. A kolozsvári csapatot Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 3. év), Boga Balázs (Menedzsment, 2. év), Izsák Réka (Pénzügy és bank, 2. év) és Jakó Zsolt (Menedzsment, 3. év) GTK tagok képviselték.

Az első fordulóban a csapatok a világ egyik vezető pékipari vállalatának, a Bimbo Groupnak kellett stratégiát kidolgozzanak. Ebben a fordulóban kiválóan teljesített a kolozsvári csapat, akik a University of Washington és a kanadai University of Alberta csapatát megelőzve a csoport első helyén végeztek.

A második fordulóban egy helyi tequilagyártó vállalat számára kellett nemzetközi értékesítési stratégiát kidolgozni. A kolozsvári csapat ebben a fordulóban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így ismét csoportelső helyen végzett az amerikai University of Vermont és a skóciai University of Glasgow csapata előtt, elnyerve ezzel a jogot, hogy a verseny nagydöntőjében szerepelhessen.

A nagydöntőbe a négy legjobb teljesítményt nyújtó egyetem csapata jutott be, köztük a kolozsvári csapat is, akik kiváló teljesítményt nyújtva végül a dobogó második fokára állhattak fel.

A kolozsvári magyar közgazdász hallgatók e kiemelkedő eredményt röviddel azután érték el, hogy a Norwegian School of Economics nemzetközi esettanulmány versenyén szintén második helyezést szereztek, alig mintegy két hét után megismételve az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzés máig legkiemelkedőbb hallgatói eredményét.