Belső esettanulmány-oldás – Tim Hortons

2022. november 16-án került megrendezésre az év első belső esettanulmányoldása, amelynek keretén belül a diákoknak a kanadai Tim Hortons kávézó- és étteremlánc számára kellett javasoljanak egy növekedési és terjeszkedési stratégiát a kínai piacon.

Tim Hortons első kávézóját Kínán belül Sanghajban nyitotta meg, és a jövőben tovább szeretnének terjeszkedni ugyanebben az országban. A terjeszkedés során olyan akadályokba ütköztek, mint például a kínai kezdetleges kávékultúra. A diákok az akadályok figyelembevételével növekedési és terjeszkedési stratégiákat hoztak létre.

A GTK-s junior tagok 5 csapatra voltak osztva, illetve mindegyik csapatnak 10 perc állt a rendelkezésére a megoldások bemutatására, amely után a zsűritagoknak kérdéseket tettek fel a megoldásokkal kapcsolatban. A diákok munkáit egy négy tagból álló szakmai zsűri hallgatta meg, majd látta el tanácsokkal a tagokat.

Köszönjük Borsos Andrásnak, dr. Györfy Lehel-Zoltánnak, dr. Szász Leventének és Vigh Leventének a zsűrizést, illetve az értékes tanácsokat!