Beszélgetés Gorbai Attilával

Hétfőn, november 21-én a GTK-soknak a „Beszélgetés vezetőkkel” programsorozaton belül lehetőségük volt megismerni Gorbai Attilát, a Tenrom vállalat vezetőjét. A hangulat barátságos volt és közvetlen, mivel az előadó az élete elejétől nagy lépésekben elmesélte, hogy hogyan jutott el odáig, hogy sikeres vállalatvezető legyen.

Elmondása szerint középiskolás koráig történelem, majd az egyik tanárja hatására később földrajz tanár szeretett volna lenni. Az előadó az elmondott történetekkel próbált reflektálni arra, hogy az életben fontos az olyan példaképek kiválasztása, akiktől tanulni lehet, ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, hogy a kapcsolatháló kialakítása is nélkülözhetetlen az üzleti életben.

A vezető tovább folytatva életútjának bemutatását, elmondta, hogy habár sikerült földrajz tanárként elhelyezkednie, egy adott idő után mégis munkahelyet váltott: először egy számítógép-értékesítési pozícióban, majd a Tenrom, takarítógépeket forgalmazó vállalat munkatársaként kezdett el dolgozni. Az évek során sikerült egyre jobb pozícióba kerülni az említett vállalatnál, elérve az ügyvezető igazgatói szintet is. Ügyvezető igazgatóként bővítette a vállalat romániai és magyarországi működését.

Az előadás és beszélgetés alatt a GTK tagok nagyon sok új információval gazdagodtak és megtanulhatták elsősorban azt, hogy az igazi siker kulcsa a legrosszabb és legnehezebb időkben is a kitartás, és a saját magunkba vetett hit.

Köszönjük Gorbai Attilának a motiváló előadást!