Boda Gergely és Boros Richárd Menedzsment Shadowing tapasztalatai

2024. március 18-án Boda Gergely és Boros Richárd aktív tagjaink részt vettek a menedzsment shadowing programon, a Poultry Integration vállalatnál, Héjja Szabolcs “árnyékaként”.

Gergő és Ricsi beszámolója:

“2024. március 18-án lehetőségünk volt meglátogatni a feketehalmi vállalatot, ahol Héjja Szabolcs “árnyékaként” a vállalati élet különböző szegmenseibe és a cég működésének meghatározó mozzanataiba nyerhettünk betekintést. A Poultry Integration romániai holdingon keresztül 2021 júliusában megvásárolta az Avicod RT. feketehalmi telepeit és vágóhídját. Ez a tranzakció jelentős változásokat hozott a cég életébe, lehetőséget biztosítva a modernizációra és a termelési kapacitás növelésére. A napot a cég történetének és fejlődésének megismerésével kezdtük. Elsőként az alapvető fontos információkat ismertették velünk, mint például a cég alapításának történetét, a tevékenységi köreiket, és a vállalat főbb mérföldköveit. Megtudtuk, hogy az Avicod RT. az elmúlt években jelentős beruházásokkal bővítette kapacitásait és technológiai felszereltségét, hogy a piacon versenyképes maradjon.

Ezt követően betekintést nyertünk a mindennapi teendőkbe és folyamatokba, amelyek meghatározzák a cég működését. Héjja Szabolcs részletesen bemutatta, hogyan zajlik a napi munka, mik a legfontosabb feladatok, és hogyan biztosítják a folyamatos fejlődést és innovációt a cég életében. Lehetőségünk volt meglátogatni a vágóhidat is, ahol Szabolcs elmondása szerint napi 4000 csirke is levágásra kerül. Megismertük a vágóhíd működésének részleteit, kezdve a csirkék előkészítésétől a levágásig, majd a feldolgozási folyamatokon át egészen a csomagolásig. A levágott csirkék egy elkülönítő rendszerben kerülnek fagyasztásra vagy egyből csomagolásra, majd szállításra. Olyan izgalmas információt is megtudhattunk, hogy a vállalat nepáli vendégmunkásokat alkalmaz, és a vendégmunkások alkalmazása egyre elterjedtebb kezd lenni az európai országok vállalatainál. Sikerült meglátogatnunk a hatalmas hűtőkamrákat is, ahol a csirkéket körülbelül -20 Celsius fok hőmérsékleten tárolják. Itt további fontos információkat kaptunk a csirkék szállításáról, amely speciális hűtő konténerekben történik. Szabolcs hangsúlyozta, hogy a csirkék hőmérsékletének állandósága kritikus, mivel bármilyen hőingadozás a szavatosságukat befolyásolhatja, ami minőségi problémákhoz vezethet.

Az üzemlátogatás után együtt ebédeltünk a vállalat munkatársaival, amely során lehetőségünk nyílt kötetlenül beszélgetni a cég különböző részlegeinek dolgozóival. Ebéd után az irodaépületet is megtekintettük, ahol bemutatták az egyes ágazatok irodáit, mint például a könyvelést, kereskedelmet, logisztikai részleget és az IT részleget. Így átfogó képet kaptunk arról, hogy hogyan működik a vállalat adminisztratív oldala, és hogyan támogatják a különböző osztályok a cég mindennapi működését.

Ezúton is köszönjük Héjja Szabolcsnak és a GTK-nak a felejthetetlen élményt, és különösen azt, hogy ez a látogatás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyakorlati tapasztalatokat szerezhessünk és jobban megérthessük a vállalati működés komplexitását és dinamizmusát.”