“Credit Crunch” – hitelválság előadás és játék

Az Agrárstratégia projekt ez évi munkájának zárását követően, 2011. december 16-án került sor egy kikapcsolódás jellegű játékdélutánra. A résztvevők a The Economistáltal kifejlesztett Credit Crunch nevű társasjátékban mérhették össze tudásukat és szerencséjüket, melynek témája az amerikai hitelválság és a pénzügyi válság 2007-2008-as eseményei voltak. A játék könnyebb megértését dr. Nagy Bálint-Zsolt, egyetemi adjunktus előadása segítette, mely röviden vázolta a játékban megjelenő szereplők és események szakmai hátterét illetve következményeit.

A játékot bevezető előadásból a GTK tagjai megismerhették a pénzügyi válság kialakulásának főbb lépcsőfokait illetve fontosabb szereplőit, magánszemélyek és vállalatok szempontjából egyaránt. Számos olyan szakzsargon jelentése is tisztázásra került, mint például az arany ejtőernyő, a vörös tinta vagy az ezüstkanál.

A játékban a GTK rendes, szenior és alumni tagjai valamint a koordinátorok egyaránt részt vettek, több csoportot alkotva. Az esemény kellemes, vidám hangulatban telt, a versengés izgalma mindenkit jókedvre derített. A játék befejeztével az esemény Kolozsvár egyik kávézójában folytatódott tovább, ahol a résztvevőknek lehetőségük nyílt egy kötetlen, közösségépítő beszélgetésre.

További képek a GTK facebook oldalán.