CSR projektek jelentősége a sikeres vállalati működésben

2013. december 13-án került sor a félév utolsó MCC-GTK Leadership Programja. A meghívott előadó Molnár Bálint, az EIT ICT Labs Budapest marketing és kommunikációs igazgatója, valamint a budapesti Mathias Corvinus Collegium média és kommunikáció szakirányának vezetője volt. Nyílt előadásának témája: “Is corporate communications the magic tool to win support from stakeholders?”. Az előadáson és a kapcsolódó szemináriumokon részt vett Felméri Erzsébet, a MOL Románia PR koordinátora is, aki a szeminárium keretén belül mutatta be a MOL társadalmi felelősségvállalás programjait.

A nyílt előadáson az előadó először általánosan beszélt a társadalmi felelősségvállalásról a vállalatoknál, arról hogy mit kell szem előtt tartani egy ilyen projektnél, és hogyan kell ezt megfelelően közölni a nyilvánosság felé. Mindezeket konkrét CSR projektekkel példázta, és saját tapasztalatait is megosztotta a jelenlevőkkel.

A szemináriumokon a GTK tagok külön-külön elmondhatták, hogy melyik vállalat CSR programját értékelik a legtöbbre, és hogy ők milyen CSR programot indítanának el szívesen. Mindezek után négyfős csapatokban dolgoztak ki egy-egy CSR projektet. Az ötletek között felmerülta bicikliutak építése, a forgalmas utak mellett levő pihenő parkolók tisztán tartása és karbantartása, valamint a szakkollégiumok működtetésének támogatása. A csapatok meghatározták, hogy kik az érdekelt felek a projektben, milyen problémák merülhetnek fel ennek megvalósítása alatt, és hogyan lehet ezt kommunikálni. Az ötletek kidolgozásában az előadók segítettek, majd ezt követően ők is értékelték ki a végeredményeket.

Köszönjük a meghívott előadóknak a tartalmas előadásokat és gyakorlatokat!