Döntős szereplés a NIBS – Nemzetközi Üzleti Szimulációs Versenyen

Több, mint 30 egyetemi csapattal versenyezve jutott döntőbe a GTK-s csapat a NIBS által szervezett Nemzetközi Üzleti Szimulációs Versenyen.

A NIBS (Network of International Business Schools) által szervezett Nemzetközi Üzleti Szimulációs Versenyre 2021. november. 9 – 2021. december. 10 között került sor online formában, melyen a BBTE-t egy GTK-s négytagú csapat képviselte: Apetroae Lucas-Matteo (Gazdasági informatika, 3. év,), Bokor-Tóth Krisztina (Menedzsment, 2. év), Fuccaro Kriszta (Menedzsment, 3.év), Kovács Alpár-Botond (Menedzsment, 3.év). A verseny több szempontból is különleges és tanulságos volt: lehetőségük volt egy virtuális technológiai vállalat vezetését szimulálniuk, mely telefonok, tabletek, illetve laptopok gyártásával foglalkozik. A verseny három fordulóból állt: selejtezőből, elődöntőből, illetve egy döntőből, ezeken belül mindegyik forduló 4 döntési időszakból épült fel. Összesen 30 csapat vett részt a versenyen, melyből 10 csapatnak volt lehetősége a döntőben szerepelnie. A GTK-s csapat a döntőbe jutott, a továbbjutásnál az úgynevezett teljesítményindex volt lényeges, mely több mutatóból épült fel, többek között: a kumulált profitból, vevői elégedettség indexből, valamint átlagos alkalmazotti elégedettség indexből. A szimuláció nagyszerű lehetőség volt arra, hogy elméleti tudásukat gyakorlatba ültessék, egy menedzser szerepében. A verseny érdekessége, hogy a dobogós csapatoknak lehetőségük volt egy-egy civil szervezetet kiválasztani, melyeknek a verseny regisztrációs díjából származó bevétel egy bizonyos százaléka volt felajánlva.

A dobogós egyetemek:

  1. ZUYD University of Applied Sciences – Hollandia
  2. Universitatea Al. I. Cuza din Iasi – Románia
  3. Hochschule Kaiserslautern – Németország

A verseny a NIBS, az EcoSim és a Budapest Business School szervezésében jött létre. A csapat felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel-Zoltán, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

Ezúttal is köszönjük, az EcoSim-nek, hogy támogatták a versenyen való részvételünket és gratulálunk a GTK-s csapatnak a kiváló teljesítményért!