Harmadik helyezés és különdíj az Országos Controlling Esettanulmányi Versenyen

Hallgatóink harmadik helyezésével és az Ernst&Young Hungary – “Better question” különdíj megszerzésével zárult a Budapesti Gazdasági Egyetem Országos Controlling Esettanulmányi Versenyének top 7-es döntője. A döntőben a Cryptex csapat, melynek tagjai Ábrán Kinga-Réka (Vállalati Pénzügyi Menedzsment, I. év), Kovács Alpár-Botond (Vállalati Pénzügyi Menedzsment, I. év), Martonos Magor-Tamás (Vállalati Pénzügyi Menedzsment, I. év) és Szőke Dóra (Menedzsment alapképzés, III. év), érte el a kiváló eredményt.

2022. november 11. és december 9. között került megrendezésre a XI. Országos Controlling Esettanulmányi Verseny (OCEV) a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán a Lámfalussy Sándor Szakkollégium szervezésében.

A verseny idei esettanulmányát a Lime vállalat szolgáltatta. A csapatoknak 10 nap állt rendelkezésére, hogy stratégiai lépéseket alakítsanak ki a vállalat működésének optimalizálásához mind pénzügyi, mind logisztikai szempontból. A rövid távú stratégia kialakítása folyamán a csapatok arra kellett törekedjenek, hogy a vállalat EBITDA pozitív évet tudjon zárni.

A dobogós helyezés mellett, az egyetemünket képviselő csapat az Ernst&Young Hungary – “Better question” különdíját is megszerezte a döntőben.

A kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel-Zoltán, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

Gratulálunk a csapatnak a kiemelkedő eredményért!