Kelemen Tas Menedzsment Shadowing tapasztalatai

2024. május 17-én a Menedzsment Shadowing program keretein belül, Kelemen Tas aktív tagunknak lehetősége volt Pásztor Attila “árnyaként” egy napot eltölteni az East Cargolog logisztikai, szállítási vállalatnál.

Tas beszámolója: “A nap első felében megismerhettem a vállalat főtevékenységét, és megértettem azt is, hogy az East Cargolog az East csoport egyik leányvállalata, és hogyan is segítik ki a vállalatok egymást a vertikális integráció szintjén a cégcsoporton belül. A nap folytatásaként két megbeszélésen is részt vehettem. Az elsőn a sofőrökkel beszélték meg azt, hogy ki milyen típusú rakományt hova kell szállítson annak érdekében, hogy optimalizálják a folyamatokat a lehető legköltséghatékonyabban. A másik beszélgetésen stratégiai lefedettség bővítéséről esett szó, hogy milyen típusú partnerekkel tudna közösen dolgozni a vállalat a nyári főszezonban.

A nap hátralevő részében bepillantást nyerhettem abba is, hogy a logisztikai osztály hogyan szervezi meg a fuvarjait országhatáron belül, illetve az export és importárukat mozgását is megismerhettem. Ez követte a számlaosztályon a számlázási folyamatok megértése, és ezen folyamatok gyakorlati hasznosságának felismerése.

Összességében számomra egy nagyon hasznos és tanulságos tapasztalat volt, ráeszmélve arra, hogy mennyi mindenre szükséges odafigyelni egy logisztikával foglalkozó vállalatnak, de ugyanakkor azt is megtanultam, hogy milyen fontos a vállalaton belüli folyamatos kommunikáció és a csapatmunka.

Köszönöm szépen Pásztor Attilának a lehetőséget és a rám fordított figyelmet!”