Kolozsvári Menedzsment Esettanulmány Verseny 2009

2009. december 14-17. között a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozata és a Pro Oeconomica Egyesület közös szervezésében került sor a kar alapképzéses és mesteris hallgatói számára kiírt Kolozsvári Menedzsment Esettanulmány Versenyre.

A versenyre 15, egyenként 4 fős csapat jelentkezett, akik a verseny során egy helyi vonatkozású, valós gazdasági helyzettel és problémával ismerkedhettek meg, majd ennek megoldását egy kizárólag vállalatvezetőkből és gyakorló gazdasági szakemberekből alkotott zsűri előtt mutathatták be.

Az esettanulmány egy szünetmentes tápegységek és akkumulátorok forgalmazásával, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával foglalkozó vállalat, a UPS Distribution helyzetét vázolta fel. A versenyen résztvevő csapatok feladata egy olyan értékesítési és terjeszkedési stratégia kidolgozása volt, amely megfelelően szolgálja a vállalat által megfogalmazott közép és hosszú távú célokat.

A versenyen résztvevő GTK tagok kitűnő eredményeket értek el: Barok István, Birton Réka, Laczkó Dénes és Vincze Tamás I. helyezést, Rácz Béla-Gergely csapatával II. helyezést, Szakács Szilárd és Székely Krisztián csapatukkal III. helyezést értek el, Dorner Boglárka, Erdély Attila, Farkas Csongor, Szőcs Kinga Beáta és Lakatos Éva pedig dícséretben részesültek.