Csoportmásodik helyezést és két különdíjat szereztek a GTK-s hallgatók a maastrichti esettanulmány-versenyen

Kiváló teljesítményt nyújtva csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók Európa egyik legrangosabb esettanulmány-versenyén, az „International Case Competition @ Maastricht” versenyen, megelőzve a National University of Singapore és a Korea University Business School diákjait.  A csoportelső helyet és végül a döntőt is a Hong Kong University of Science and Technology nyerte. A rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatát és a Gazdasági Tanácsadó Klubot Farkas-Hegyi Beatrix (Menedzsment, 3. év), György Ákos (Pénzügy és bank, 2. év), Izsák Réka (Pénzügy és bank, 3. év), Tiboldi Dorka (Gazdasági informatika, 3. év) alkotta csapat képviselte.

2021. április 18– 23. között a hollandiai Maastricht University gazdasági kara, a School of Business and Economics szervezésében került sor a 2021-es International Case Competition @ Maastricht online nemzetközi menedzsment esettanulmány-versenyre, amelyen a világ 16 vezető gazdasági felsőoktatási intézménye vett részt négy különböző kontinens képviseletében. A kétfordulós verseny egy 4 órás, valamint egy 24 órás esettanulmány megoldásából tevődött össze, a résztvevő 16 csapat pedig négy darab 4 csapatos csoportban versenyzett a nagydöntőbe való jutásért.

A csapat a verseny kezdetén megnyerte a „Social Media Challange”-et, mely után teljes erővel indultak neki a 4 órás esetnek, ahol a Maastricht Centre for Entrepreneurship and Innovation számára készítettek piacfejlesztési stratégiát, mellyel a csoportban harmadik helyezést értek el. A hét folyamán a csapat a második social activity versenyt is megnyerte, a „Crazy 88” kihívást, mellyel bebizonyították, hogy nemcsak élőben, hanem online is ki tudják venni a részüket a közösségi tevékenységekből, amelyek szintén nagyon fontos részét képezik az esettanulmány-versenyeknek.

A 24 órás eset alatt a Covestro, németországi, nemzetközi poliuretán és polikarbonát gyártó vegyipari vállalat számára kellett a csapat beszerzési-kockázatmenedzsment stratégiát kialakítson. A csapat a megoldásukkal második helyet ért el, így sikerült felzárkózniuk és összesítettben az övék lett a csoportmásodik helyezés.

A versenyt a Hong Kong University of Science and Technology csapata nyerte, második helyezést szerzett a Maastricht University, valamint harmadik helyet a kanadai Queen’s University.

A GTK-s csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely GTK koordinátorok voltak. Köszönjük munkájukat és szívből gratulálunk a csapatnak!