Studenții GTK câștigă locul doi în grupă și două premii speciale la concursul de studii de caz de la Maastricht

Cu o performanță excelentă, echipa studențească, reprezentând linia maghiară din Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, a ocupat locul doi în grupă la una dintre cele mai prestigioase competiții de studii de caz din Europa, la International Case Competition @ Maastricht, înaintea studenților de la National University of Singapore, respectiv Korea University Business School. Echipa a fost alcătuită de Farkas-Hegyi Beatrix (Management, anul 3), György Ákos (Finanțe și Bănci, anul 2), Izsák Réka (Finanțe și Bănci, anul 3), Tiboldi Dorka (Informatică Economică, anul 3) din Clubul de Consultanță în Afaceri – GTK.

În perioada 20–23 aprilie 2021, Maastricht University School of Business and Economics din Olanda a găzduit evenimentul online International Case Competition @ Maastricht, la care au participat 16 universități prestigioase cu profil economic reprezentând patru continente diferite. Competiția în două runde a constat în rezolvarea unui studiu de caz de 4 ore și 24 de ore, iar cele 16 echipe participante au concurat în patru grupe preliminare de 4 echipe pentru a se califica în finala mare.

Echipa a câștigat „Social Media Challange” la începutul competiției, după care a început prima rundă, studiul de caz de 4 ore. Aici echipa trebuia să dezvoltă o strategie de dezvoltare de piață pentru Centrul pentru Antreprenoriat și Inovare din Maastricht, ajungând pe locul trei în grupă. În timpul săptămânii, echipa a câștigat și cea de-a doua competiție de activitate socială, provocarea „Crazy 88”, demonstrând că poate participa nu numai offline, ci și online la activități comunitare, care sunt, de asemenea, o parte foarte importantă a competițiilor de studiu de caz.

În runda a 2-a, echipa a trebuit să dezvolte o strategie de management al riscurilor în achiziții pentru Covestro, o companie internațională de produse chimice care produce poliuretan și policarbonat în Germania . Pe baza soluției lor prezentate în fața juriului, echipa s-a clasat în final pe locul al doilea în grupă.

Competiția a fost câștigată de o echipă de la Hong Kong University of Science and Technology.

Coordonatorii echipei clujene au fost dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán și dr. Rácz Béla-Gergely au fost coordonatori GTK. Vă mulțumim pentru munca depusă și felicitări echipei!