Tizenharmadik éve a dobogón: második hely a 2020-as Országos Pénzügyi Esettanulmány Versenyen

2020. február 7-9 között került megrendezésre a XVIII. Országos Pénzügyi Esettanulmány Verseny (OPEV) a győri Széchenyi István Egyetemen a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében.

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő Synergy Consulting csapata, melynek tagjai Nagy Hédi, Vojkuj Csongor (GTK tag), Tankó Ervin (GTK tag) és Bardóczi Beáta  (GTK tag) második helyezést ért el a döntőben. Ezzel a BBTE KGTK Magyar Intézetének hallgatói és a GTK-sok megszakítás nélkül a tizenharmadik éve dobogósak a győri OPEV-en.

A versenyen részvevő csapatoknak Győr egyik nagymúltú gépjárműkereskedés, a Carnet Riegler Kft. kérdéseire kellett választ adniuk. A konkrét feladat egy pénzügyi értékelési modell felépítése és egy teljes pénzügyi stratégia kidolgozása volt, figyelembe véve a mobilitás területén várható piaci trendek alakulását. Végül egy érzékenységvizsgálaton keresztül kellett bemutatni a beruházásra valamint a pénzügyi stratégiai tervre szignifikánsan ható paraméterek befolyásoló hatását.

A verseny végeredménye:

  1. helyezett- Miskolci Egyetem, Miskolc
  2. helyezett- Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  3. helyezett- Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest

Gratulálunk minden részvevőnek!