A GTK tagjai képviselték egyetemünket a University of Washington nemzetközi esettanulmány-versenyén

2021. április 15 és 26 között három szenior tag: Csenteri András-Gergely, Hollanda Tekla-Andrea és Karda Sára és egy alumni tag: Szép Hunor, részt vett az egyesült államokbeli Seattle-ben működő University of Washington, Foster School of Business esettanulmány versenyén, amelyen 23 további ország rangos egyetemeinek diákcsapataival versenyezhettek.

A verseny több fordulót foglalt magába, amelynek kezdőmozzanata egy, a programot részletesen leíró, ünnepélyes megnyitó volt. Ezt követte egy 24 órás esettanulmány verseny, amelynek keretén belül a GTK tagjai vegyes csapatokban dolgozhattak más országok diákjaival, mint például a verseny későbbi dobogós – az Erasmus University of Rotterdam – holland egyetem csapattagjaival. Ebben a fordulóban a Global Case Challenge Winners címért küzdött mindenki. E fordulót három napnyi networking tevékenység követte, ahol lehetőség adódott egymás megismerésére.

A verseny fő programpontja egy 72 órás esettanulmány megoldása volt, amely során csapatunknak a Tesla expanziós terveinek visszaigazolását kellett elkészítenie. Az esettanulmány elkészítése jelentős elemzői munkát vett igénybe, hiszen csak a globális piacok megismerése és a vállalat helyzetének értelmezése által volt lehetséges a megoldás elkészítése.

A verseny végső mozzanataként a döntőre került sor, amelyre három csoport jutott tovább, mégpedig a következő egyetemek képviseletében: Erasmus University of Rotterdam, University of Porto és Chulalongkorn University of Thailand. Nyertesként pedig a University of Porto került ki.

Csapatunk, annak ellenére, hogy nem sikerült a döntőbe helyet biztosítania, igazán értékes tapasztalatra tett szert, mind szakmai téren, mind a csapatmunka terén.

A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla voltak.