Membrii Clubului Consultanță în Afaceri GTK la concursul internațional de studii de caz găzduit de Universitatea din Washington

Între 15 și 26 aprilie 2021, trei membri seniori: Csenteri András-Gergely, Hollanda Andrea-Tekla și Karda Sára și un membru alumni: Szép Hunor, au participat la concursul de studii de caz organizat de Foster School of Business al Universității Washington din Seattle. Studenții noștrii au concurat la această competiție cu universități de renume din 23 de țări. Competiția a constat din mai multe runde, a căror punct de plecare a fost o mare festivitate de deschidere, care a detaliat programul. A urmat o competiție de studiu de caz de 24 de ore, în care membrii GTK au putut lucra și colabora în echipe mixte cu studenți din alte țări, cum ar fi absolvenții Universitatății Erasmus din Rotterdam, echipă finalistă a competiției. În această rundă s-a concurat pentru titlul de câștigător al Global Case Challenge. Această rundă a fost urmată de trei zile de networking.

Evenimentul principal al competiției a fost rezolvarea unei studii de caz în 72 de ore, rundă în care echipa noastră a trebuit să elaboreze un plan de expansiune pentru Tesla. Rezolvarea studiului de caz a necesitat o muncă analitică semnificativă și o cunoaștere a piețelor globale.

Ultima parte a competiției a fost finala, în care s-au calificat trei echipe reprezentând următoarele universități: Universitatea Erasmus din Rotterdam, Universitatea din Porto și Universitatea Chulalongkorn din Thailanda. Câștigătorul a fost Universitatea din Porto.

Echipa noastră, deși nu a reușit să-și asigure un loc în finală, a câștigat o experiență profesională și socială valoroasă.

Echipa noastră a fost pregătită de către dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel și dr. Rácz Béla.