Döntőbejutás a torontói nemzetközi esettanulmány-versenyen

A BBTE és a GTK két közgazdász diákcsapata is bejutott a torontói nemzetközi esettanulmány-verseny döntőjébe.

Egy világszintű selejtezőt követően a kolozsvári BBTE és a GTK mindkét közgazdász hallgatókból álló csapata bejutott a University of Toronto és a kanadai egyetem keretein belül működő Rotman Commerce Entrepreneurship Organization által közösen szervezett gazdasági verseny TOP 10-es döntőjébe. Ezáltal a kolozsvári csapatok olyan egyetemek hallgatóival mérhetik össze tudásukat a 2022 januárjában Torontóban megrendezendő döntőben, mint a Johns Hopkins University, a Western University, a University of Waterloo vagy a házigazda University of Toronto. A döntő összdíjazása 5000$.

Az esettanulmány-verseny selejtező fordulójára 2021. október 16-24. között került sor. A megmérettetésen résztvevő 17 egyetemi csapat a T&T ázsiai jellegű, kanadai üzletlánc számára kellett fejlesztési javaslatokat kidolgozzon, ezeket online felületen bemutatva a vállalat és a társult szervező egyetem képviselőiből álló zsűrinek. A bemutatást követően a hallgatók a Wombo.ai mesterséges intelligenciára alapuló szoftverfejlesztő vállalat társalapítójának workshopján is részt vehettek. A leadott munkák, valamint a megoldás bemutatása alapján a BBTE és a GTK mindkét versenyen résztvevő, másod- és harmadéves közgazdász hallgatókból álló csapata bejutott a döntős csapatok közé.

A kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát két, a GTK-t is képviselő, továbbjutó csapatok:

  • Team Phoenix: Székely Evelin Beáta (Gazdasági informatika, 2. év), Székely Noémi (Menedzsment, 2. év), Szekernyés Péter (Pénzügy és bank, 2. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, 2. év)
  • Team UNIT – Csenteri András Gergely (Gazdasági informatika, 3. év), Domokos Ferenc (Menedzsment, 3. év), György Ákos (Pénzügy és bank, 3. év), Pásztor Kende Ferenc (Menedzsment, 2. év).

Felkészítő tanáraik dr. Györfy Lehel, dr. Rácz Béla-Gergely és dr. Szász Levente voltak.

Sok sikert kívánunk mindkét BBTE-s és GTK-s csapatnak a 2022. január 15-én megrendezésre kerülő torontói döntőben!