MATLAB különdíj és kimagasló szereplés a PRMIA Risk Management Challenge nemzetközi döntőjében

A PRMIA Risk Management Challenge nemzetközi döntője április 19-én, online került megszervezésre. Összesen 57 csapat, azaz 221 hallgató vett részt az idei kockázatkezelési kihíváson, melyből 12 csapat a regionális fordulón való győzelmen keresztül jutott a nemzetközi döntőbe. A világszínvonalú mezőnyben a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát 4 magyar tagozatos tanuló, Barabási Tamás (Vállalkozásmenedzsment mesterképzés, 1. év), Borsos András (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesterképzés, 1. év), Breier Andrea (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesterképzés, 1. év) és Jakó Zsolt (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesterképzés, 1. év) képviselte. A csapat olyan színvonalas egyetemek között állta meg a helyét, mint például az Imperial College London, a New-Yorki Columbia University, az Atlantai Georgia State University, valamint a “Frederico II” Nápolyi Egyetem. A nemzetközi forduló döntőjébe a két 6 csapatos elődöntőből 1-1 csapat jutott. Mindkét döntős csapat a torontói Rotman School of Management-et képviselte, és végül a The Big Four nevű csapat győzedelmeskedett, elnyerve ezzel a verseny 10,000 dolláros fődíját.

A BBTE csapata, a Synergy Consulting a különdíjak tekintetében remekelt, hiszen a MATLAB programban készített műszerfallal (dashboard) elnyerték a legjobb interaktív dashboard különdíjat a Mathworks felajánlásával. Továbbá a nemzetközi fordulóban való szereplésükért diákjaink egy éves PRMIA Sustaining Membership-ben részesülnek.

Gratulálunk hallgatóinknak kiemelkedő teljesítményükhöz, valamint köszönjük Nagy Bálint-Zsolt és Benedek Botond felkészítő tanároknak az önfeláldozó munkájukat a csapatok mentorálásában!