Premiu special MATLAB și participare remarcabilă la finala internațională a competiției PRMIA Risk Management Challenge

Finala internațională a competiției PRMIA Risk Management Challenge a avut loc în data de 19 aprilie, în mediu online. Un total de 221 de studenți din 57 echipe au participat la provocarea de gestionare a riscurilor din acest an, dintre care 12 echipe au ajuns în finala internațională câștigând runda regională. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor UBB a fost reprezentată la nivel mondial de studenții Barabási Tamás (Managementul afacerilor, master, anul 1), Borsos András (Gestiune financiară corporativă, master, anul 1), Breier Andrea (Gestiune financiară corporativă, master, anul 1) și Jakó Zsolt (Gestiune financiară corporativă, master, anul 1).

Echipa a participat printre universități recunoscute cum ar fi Imperial College London, Columbia University din New York, Georgia State University din Atlanta și Universitatea Frederico II din Napoli. În finala turului internațional a ajuns câte o echipă din cele două semifinale cu 6 echipe. Ambele echipe finaliste au reprezentat Rotman School of Management din Toronto și în cele din urmă, echipa The Big Four a ieșit pe primul loc, câștigând marele premiu de 10.000 dolari.

Echipa UBB, Synergy Consulting a câștigat premiul special “Best interactive dashboard” pentru raportul de management de risc și performanță creat în MATLAB, acest premiu fiind oferit de Mathworks. Pe de altă parte, participanții echipei UBB au primit PRMIA Sustaining Membership pentru o perioadă de un an pentru participare la finala internațională.

Felicitări studenților noștri pentru performanța lor remarcabilă și mulțumim profesorilor Nagy Bálint-Zsolt și Benedek Botond pentru mentorarea excelentă!